Rezopal Etiket Üretimi

Rezopal Etiket Üretimi Nasıl Yapılır?

Rezopal etiket üretimi çok farklı amaçlarla kullanılabilir. Örneğin isminizi veya markanızı belirtmek, ürününüzün fiyatını ve işlevini anlatmak, son kullanma tarihleri, logo veya uyarıları belirten etiketler gibi... Genel anlamıyla, müşterilerin sunduğunuz ürün hakkında en kısa yoldan bir bilgi sahibi olmasını amaçlar rezopal etiket. Bu etiketlerin üretiminin yapıldığı çeşitli firmalar bulunmaktadır. Etiket üretimi son derece hızlı ve pratiktir. Lazer kesme teknolojisi ile ortaya çıkarılan etiketler temiz ve sade bir görünüm sağlarlar. Uzun yıllardır bu sektörde bulunmamızdan ileri gelen tecrübemiz sayesinde, farklı ihtiyaçlarınıza hızlı ve şık çözümler sunmaktayız.

Rezopal Etiket Üretimi Ürünleri

Marka imajını önemseyen ve marka oluşturma sürecini ciddiye alan firmalar etiket konusuna da titizlik gösterirler. Rezopal etiket çift katlı plastik sert bir tabakanın lazer ışığıyla çizilmesi şeklinde ortaya çıkar. Ürünün son hali için herhangi bir boya veya baskı işlemi uygulanmaz. Ürettiğimiz etiketlerde ekibimiz titiz bir şekilde çalışır ve istenilen sonuçları elde eder. Bu etiketlerin üretimi çok farklı alanlara hizmet etmektedir. Marka değerine itibar kazandırabilecek bu tercih, sizi müşterilerinize daha kesin bir dille açıklamayı hedefler. Etiketler müşterilerinizle aranızda kurduğunuz en hızlı ve belirgin iletişim yollarından biridir. Her türlü yeni başlangıç için zemin hazırlar. Ayrıca uyarı ve bildirimlerin kesin olarak anlaşılmasını sağlar.

Rezopal Etiket Kullanmanın Avantajları

Firmaların rezopal etiket kullanmasının birçok avantajı bulunmaktadır. Farklı yazı tiplerinde lazet ışıkla yapılan çalışmaların sonucunda çıkan ürünün kalitesi de oldukça önemli bir unsurdur. Dayanıklı ve estetik yapısıyla bu etiketler her zaman için tercih sebebi olmuştur. Ekibimiz yıllardan beri gelen tecrübesiyle ürünün kalite ve çeşitliliğine dair istenilen sonucu sunmaktadır. Bu yüzden rezopal etiket çalışması yapmak isteyen müşterilerin ilk sıradaki tercihi olmuştur. Etiket üretiminde rezopal etiketin yanı sıra farklı birçok etiket çeşitleri de bulunmaktadır. Bunlardan kısaca bahsedecek olursak;
Düşük maliyetli olması sebebiyle en çok tercih edilen etiketlerden bir diğeri de traffolyte etikettir. Dayanıklı yapıdadır ve iki tabakalı materyalin birleşmesiyle meydana gelir. Estetik olarak şık bir görünüm sağlayan bu etiket çeşidi, markalaşma sürecinde olan firmalar için tercih edilmesi son derece uygun bir etikettir.
Bir diğer etiket çeşidi ise gravoply etiket adıyla geçmektedir. Cnc tezgahı üzerinde üretilir ve ince yapılı olmasına karşın dış koşullara karşı dayanıklıdır. Tabela olarak daha fazla tercih edilen bir materyaldir.
Renkli bir karışımın üzerine dökülerek elde edilen damla etiket, adında da anlaşılacağı üzere dökme işlemi yapılarak elde edilir. Uzun süreli kullanıma uygun olup, yıllarca hiçbir hasar görmeden kullanılabilmektedir. Fiyat performans açısında müşterileri memnun etmektedir. Modernlik ve estetik açıdan bakacak olursa rezopal etiket çok daha estetik bir kullanım sunar diyebiliriz.
Bunların yanı sıra alüminyum etiket olarak geçen metal etiketler de bulunmaktadır. Rezopal etiket bu etiketlere göre daha sağlam ve dayanıklıdır. Yine de hava şartlarından etkilenmez. Üretim ve işleme süreci ise oldukça basittir. Üzerine işlenen yazı veya logolar son derece belirgin bir şekilde görünür.
Çıkartma etiket olarak bilinen bir diğer etiket çeşidi ise, daha farklı bir şekilde üretilmektedir. Kendi kendine yapışma özelliğiyle ön plana çıkan etiketler, birkaç farklı materyalin birleşmesiyle oluşur. Yukarıda sayılan diğer etiketlere ve rezopal etiket çeşidinde göre daha  kırılgan ve narindir. Bu da dayanıklılığını etkiler. Dış hava koşullarında kullanım için çok elverişli olduğu söylenemez. Sadece yapışkan olma özelliğiyle tercih edilir ve azımsanmayacak şekilde tercih edilmektedir.

Rezopal Etiket Yapısı

Yeniden rezopal etiketlere dönecek olursak, lazer ışık ile kazıma işlemi yapılan rezopal etiketlerin kalınlıkları 3 mm'ye kadar değişkenlik göstermektedir. Renk işlemi uygulanmamaktadır ama eğer istenirse özel olarak bir boyama sürecine girilebilir. Özel ve amacına uygun olarak üretilir ve lazer ile şekillendirmesi yapılır.
Plakalar, iki farklı türde kullanılmaktadır. Lazer kazıma plakası, lazer makinesiyle kazınır. Altındaki siyah rengin ya da diğer renklerin ortaya çıkmasını sağlar. Kazıma işlemi bitince istenen boyutta lazer makinesi ile kesim uygulanır.
Rezopal etiket için lazer ile kazıma sürecinde lazerin malzemeye değdiği noktasında aşırı ısınma oluşur. Bu aşırı ısınma sonucu, ışına maruz kalan bölge buharlaşmaktadır. Böylece ürün ortaya çıkar.
Lazer ile kazıma işlemi kalıcılığını uzun süre korumakradır. Ürüne, çok zun süre dayanabilen bir yapı kazandırır.
Rezopal Etiket Özellikleri
  • İki katmandan oluşan plastik bir levhadan oluşur.
  • Üst katmanı 1,0 mm ile 0,3 mm arasında değişmektedir ve alt katman daha kalındır.
  • Rezopal etiket üzerine lazer ışık ile kazıma yöntemi uygulanır.
  • Kazıma işlemi süresince ilk katman aşınır. Sonrasında alt katmandaki ikici renk ortaya çıkar. Bu durumda çift renkli bir görünüm ortaya çıkar.
  • Üretim süreci çok kolay ve hızlıdır.
  • Ürün parmak izi bırakmaz ve yansıma yapmaz.
  • Arka kısmına yapıştırıcı bant yapıştırılarak kolay bir şekilde zemin üzerinde durması sağlanabilir.
  • Güneş ışınlarına karşı dayanıklıdır.
  • İç mekanlarda ise çok daha uzun (10 yılı aşkın süre) kullanıma uygundur.
Rezopal Etiket Kullanım Alanları
  • İç mekanlar
  • Makine üzerilerindeki yönerge ve uyarılar
  • Yönlendirme işaretleri
  • Uyarı levhaları
  • Panolar
  • Plaketler
  • Ödüller
  • Yaka isimliği
  • Dekoratif objeler
  • Kapı üzerindeki isim ve levhalar
  • Etiketler
Kazıma plakası olarak da bilinen rezopal etiket, lazer ışık ile markalama işlemi yapılan yeni türde bir üründür.
Kazıma işleminin yapıldığı plakalar çift katmanlıdır ve plastik materyaldir.
Rezopal etiket; markalama, güvenlik ve uyarı levhaları, yönlendirmeler, plaketler, ödül ürünleri, yaka isimlikleri, tabelalar ve dekorasyon objeleri gibi farklı uygulamalarda kullanılır.
Ayrıca gemiler ve teknelerin üzerideki isimlikler olarak da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Plastik materyal üzerine uygulanan yüksek çözünürlüklü lazer markalama ile müşterilerin istediği isim marka veya logolar çalışılır. Her zaman için müşterilerimizin talepleri iyice anlaşıldıktan sonra üretim sürecine başlanır ve hemen sonuç alınır. Rezopal etiket çalışmalarının en iyi yanı bu kadar dayanıklı bir malzemeye sahip olmak için çok hızlı bir şekilde sonuç alınabiliyor olmasıdır.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Batıkent Metal Etiket Yapan Firmalar

Makine Etiketi

Folyo Etiket