Metal Etiketler

Metal Etiketler Hakkında

Metal etiketler, birbirinden farklı türü ile firmaların isimlerini unutulmaz hale getirebilecek bir etiket türüdür. Metal etiket tercih edilirken genellikle kullanılan materyal alüminyum olsa da farklı metaller üzerine de baskı işlemi gerçekleştirildiği bilinmektedir. Paslanmaz, alüminyum, pirinç, kabartma metal ve asit indirme metal gibi türleri bulunan metal etiket rekabet dünyasında bir adım önde olmak isteyen firmaların kullandığı bir etiket türüdür.
Metal etiket, şık bir görünüme sahip olduğu için çoğu sektörde kendine yer bulmuştur. Aynı zamanda paslanmaz yapısı sayesinde hava koşullarının etkili olduğu sektörlerde de kullanıldığı bilinmektedir. Genellikle sanayi, reklam sektörü, ticaret, otomotiv ve mobilya sektöründe kullanılan bu etiketler sayesinde kullanıcıların dikkatini çekebilmek kolay hale gelmiştir.

Firmaların Metal Etiket Tercih Etme Nedenleri

Metal etiketler in kullanılmasının temel amacı kullanıldığı sektöre göre değişim arz etmektedir. Elektronik sektöründe metal etiketin sıklıkla tercih edilmesinin temel sebebi elektronik eşyalarda mevcut bulunan özelliklerin kullanıcıyla paylaşılabilmesini sağlamaktır. Elektronik eşyalar üzerinde kullanılan diğer baskı türlerinde zamanla solmalar ve silinmeler söz konusu olurken metal etiket kullanımı esnasında bu tarz sıkıntılar meydana gelmemektedir. Uzun yıllar boyunca ürün bilgileri etikette sabit kalacağı için oldukça kullanışlı olacaktır.
Metal etiketin kullanıldığı bir diğer sektör olan otomotiv sektöründe ise araçların kimlik bilgileri genellikle metal etiket üzerine işlenmektedir. Bu işleme sayesinde araçta bulunan özellikler kullanıcıların dikkatini çekecek bir yapıya kavuşur. Reklam sektöründe metal etiket kullanılmasının temel sebebi ise göze hoş gelen bir yapıya sahip olması nedeni iledir. Firmalar, maliyeti oldukça uygun olan bu etiket türünü kullanarak ürünlerini geniş kitlelere duyurabilme imkanına erişmektedir. Ürünlerin temel bilgilerini içeren bu etiket türü sayesinde kullanıcılar hem ürünler hakkında bilgi sahibi olmakta hem de ürünlerin nasıl kullanılacağı hususunda gerekli olan şeyleri öğrenmektedir. Bu nedenle oldukça işlevsel yapıya sahip olan metal etiket, sektörlerin sıkça tercih ettiği bir etiket türüdür. Üretici firmaların tercihlerine göre farklı modellerde ve ebatlarda üretilebilen bu etiketler, istenilen renkte de üretilebilmektedir. Kullanılacak baskı türü tercihi gerçekleştirildikten sonra dilenen renkte etiket üretimi söz konusu olur. Deforme olma ihtimali oldukça düşük olan metal etiket sayesinde markanızı müşterileriniz gözünde profesyonelleştirebilirsiniz.

Metal Etiketlerin Sağlamış Olduğu Avantajlar

Metal etiketler, üretici rol oynayan firmalara sağladığı avantajlar ile uzun yıllar boyunca sektörde yerini koruyacaktır. Görünümünün diğer etiket türlerine oranla oldukça şık olması müşterileri etkileyen bir etkendir.
Etiketlerin uzun ömürlü olması firmalar açısından büyük bir avantaj sağlar. Ürün ve marka bilgilerinin ve ürünün nasıl kullanılacağının belirtildiği etiketlerin kullanımı müşteriler gözünde profesyonel bir imaj çizdiği için firmalar, rekabet ettikleri diğer firmalardan daha avantajlı bir konuma geçerler. Mikron baskı özelliğinin kullanılması yüksek ısıya karşı dayanıklı bir yapıda olmasını sağlar. Kullanılan baskı türü sayesinde etiket üzerine fotoğraf kalitesinde görüntüler de ekleyebileceğiniz için hiçbir sınırlama olmadan dilediğiniz baskıyı elde edebilirsiniz. Metal etiketler genellikle reklam amacı ile kullanılır ve firmaların akılda kalabilmesine yardımcı olur.

Paslanmaz Metal Etiket

Birbirinden farklı kaliteye sahip çeliklerin kullanımı ile elde edilen paslanmaz metal etiket, farklı ebatlarda ve farklı kalınlıklarda üretilebilmektedir. Tercihe göre mat veya parlak yapıya sahip olabilir. Dekorasyon amacı ile kullanılan etiketlerde tercih edilen paslanmaz metal etiket, makinelerde de sıklıkla kullanılmaktadır. Baskılama türü olarak serigrafi, asit indirme, lazer gravür ve Uv baskı kullanılmaktadır.
Paslanmaz metal etiket üretimi hususunda anlaştığınız firmaya sipariş vermeden önce daha önceki tasarımlarını görerek işe başlayabilirsiniz. Üretime geçilmeden önce size sunulacak olan grafik tasarımlar arasından bir tercih yaparak baskı işlemine karar verebilirsiniz. Paslanmaz metal etiket sayısı fazla ise genellikle serigrafi baskı türü önerilmektedir. Bu baskı türü ile kısa süre içerisinde uygun fiyatlı ve dayanıklı etiketlere kavuşabilirsiniz.

Pirinç Metal Etiket

Pirinç metal etiket, genellikle görselliğe önem veren firmalar tarafından tercih edilen bir etiket türüdür. Prestije önem veren kurumlarda ve ofislerde bu etiketler bilgilendirme maksadı ile kullanılmaktadır. Aynı zamanda reklam sektöründe de tercih edilen bu metal etiket türü pirinç levha üzerine farklı baskı türleri gerçekleştirilerek üretilmektedir.
Pirinç metal etiket söz konusu olduğu zaman serigrafi baskı birbirinden farklı renklerin bir arada kullanılabilmesine yardımcı olmaktadır. Kullanılan baskı türünün getirmiş olduğu özellikler sayesinde metal etiket, oldukça canlı bir görünüme kavuşmuş olur. Gerçekleştirilen bu baskı türünün dezavantajları da söz konusudur. Kazınma veya sürtme gibi bir durum söz konusu olduğu zaman üzerindeki baskının silinmesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu problemleri ortadan kaldırabilmek maksadı ile vernikleme işlemi gerçekleştirilmektedir.
Pirinç metal etiket söz konusu olduğu zaman genellikle önerilen baskı türü asit indirme tekniğidir. Bu uygulama sayesinde işlenmesi gereken bilgiler kazınma halinde etikete uygulanır. Bu da metal var olduğu sürece üzerindeki bilgilerin silinmeyeceği anlamına gelir. Bu baskı türünün tek olumsuz özelliği ise serigrafi kadar rengin kullanılmasına uygun bir yapıda olmamasıdır.

Asit İndirme Metal Etiket

Asit indirme metal etiket, birbirinden farklı metaller üzerine gerçekleştirilmektedir. Birbirinden farklı kullanım sektörleri ile birlikte kullanım alanı her geçen gün artış göstermektedir. Bu yöntemde belirli kimyasallar kullanılarak metalin oyulması ve istenilen bilgilerin işlenmesi söz konusudur.
Üretim safhasında önce maskeleme işlemi yapılır. Bu işlem bittikten sonra oyma işlemine geçilir. Oyma işlemi sonrasında etiketiniz tercih ettiğiniz hali alarak imalatın son aşamasına gelir. Etiket adetinde artış yaşanması durumunda maliyet oldukça uygun hale gelmektedir. Tek seferlik veya adedin az olduğu etiket durumlarında ise yüksek maliyetli bir etiket türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Fiyatın belirlenmesi hususunda etkili olan noktalardan biri ise etiket üzerinde kullanılacak grafik tasarımdır. Tasarımın renkli bir yapıya sahip olması maliyeti artıran etkenler arasında yer alır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Batıkent Metal Etiket Yapan Firmalar

Makine Etiketi

Folyo Etiket