Metal Etiket İmalatı

Metal Etiket İmalatı Nedir?

Uzun ömürlü ve dayanıklı olan metal etiketler, birçok farklı baskı seçenekleriyle sektöre sunulmaktadır. Ayrıca kullanım alanlarına göre de, çeşitlendirilmesi yapılabilmektedir. Bu çeşitlere UV baskıyla yapılan etiketler ve lazer markalama ile üretilen metal etiketler örnek verilebilir. Metal etiket imalatı ankara bölgesi için üretilen metal etiketler, sektör içerisinde marka isimlerini metal etiketler ile sunmak isteyen müşterilere kaliteli ve uzun yıllar boyunca dayanıklı olacak şekilde üretilmektedir.
Markaların sektör içerisinde bilinirliği açısından oldukça büyük bir öneme sahiptirler. Bunun sebebi ise, uzun yıllar boyunca sürekli bir şekilde kullanılacak bir cihaz veya ürüne göre deforme ve yıpranma olmadan kullanılmasıdır. Deforme ve yıpranma olmamasından dolayı da, üretildiği ilk günden itibaren şeklini ve tasarımını korumaktadır. Metal etiketler üzerinde gerçekleştirilen baskı işlemleri, etiketlerin kullanılacakları yerlere göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Kullanım Alanlarına Göre Metal Etiketler

Metal etiket imalatı ankara birçok farklı alan ve sektör içerisinde firmalara sunulmaktadır. Otomotiv sektöründen enerji sektörüne, tarım araçları sektöründen medikal sektörüne kadar birçok farklı sektör ve alanda kullanım imkanına sahiptir. Bu kadar çok farklı alanda kullanılabilmesini sağlayan en önemli nokta ise, uzun ömürlü ve deformasyona karşı dayanıklı olmasından dolayıdır.
Metal etiketlerin kullanım alanlarını daha fazla açılacak olursa; motorlu araçlar, iş güvenliği, savunma sanayi, asansörler, endüstriyel alanda kullanılan ürün ve araçlar, enerji sektörü, otomotiv sektörü ve tarım alanında kullanılan araçlardır.

Metal Etiket Kullanımın Faydaları

Birçok farklı sektör ve alan içerisinde kullanılmakta olan metal etiket ankara – 1 ürünleri, kullanım açısından oldukça fazla sayıda faydaya sahiptirler. Bu faydalar içerisinde en önemlisi, metal etiketlerin sürekliliği olmasıdır. Yıllar geçse de, herhangi bir yıpranma veya deformeye uğramadan kullanılabilme imkanına sahip olan metal etiketler, bu faydası açısından sektör içerisinde yer alan firmalar tarafından ilk sırada tercih edilmektedirler. Metal etiketlerin sürekliliğinin olmasının en önemli sebebi ise, kaliteli hammaddeden üretiliyor olmasıdır. Üretim aşamasında kullanılan maddeler, metal etiketlerin sürekliliği yıllar boyunca sürmesine yol açmaktadır.
Kullanacak olan firmalara sağlamış olduğu bir diğer önemli faydası ise, hızlı bir şekilde üretilmesi ve ekonomik olmasıdır. Metal etiket imalatı ankara üretimini sağlayan firmalar, bu hizmetten yararlanmak isteyen şirketlere hızlı ve ekonomik bir şekilde ürünlerini teslim etmektedirler. Bu sayede, hem üretimi gerçekleştiren, hem de ürünü kullanacak olan firmalar zamandan ve maddi yönden kâra geçmiş olacaklardır. Bu da, metal etiketlerin çift taraflı sağlamış olduğu faydayı göstermektedir.
Metal etiketlerin sağlamış olduğu son yarar ise, farklı tasarım olanaklarıyla kreatif çözümler sunmasıdır. Farklı tasarım seçenekleriyle hazırlanan metal etiketler, görsel yönden de kullanıcı firmalara zenginlik katmaktadır. Bu durumda kalıcı yönden daha etkili, insanların dikkatini çeken ve göz alıcı tasarımların ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
Metal Etiket İmalatı'nda Baskı ve Ürün Çeşitleri
Ekonomik ve hızlı bir şekilde üretim aşamaları gerçekleştirilen metal etiket imalatı ürünlerinin, farklı farklı tekniklerle üretimleri gerçekleştirilmektedir. Farklı farklı tekniklerle üretimleri gerçekleştirilen metal etiketlerin ortaya çıkmasını sağlayan baskı teknikleri şu şekildedir: Alüminyum baskı etiketleri, UV baskı etiketleri, Sublimasyon baskı etiketleri, Serigrafi baskı etiketleri, Paslanmaz baskı etiketleri, Pirinç baskı etiketleri, Rowmark baskı etiketleri ve Asit indirme baskı metal etiketleri.

Metal etiket ürün ve baskı çeşitleri içerisinde, alüminyum baskı üzerinde gerçekleştirilen ürünler, sektör içerisinde firmaların en çok tercih ettiği ürünler içerisindedir. Hem maliyet, hem de zaman yönünden oldukça kazançlı olan alüminyum etiketler, firmalara her açıdan yarar sağlamaktadır. Bu sayede de, firmalar reklamlarını daha çabuk bir şekilde sunma fırsatını yakalamaktadırlar.
Metal etiket imalatı ankara bölgesinde üretilen ürünler içerisinde bir diğer grup ise, serigrafi baskı yöntemiyle üretilen metal etiketlerdir. Serigrafi baskı, her türlü farklı malzeme ve ürün yüzeyine uygulanabildiği gibi, metal üzerine de uygulanabilmesi mümkündür. Malzeme çeşitliliğinin fazla olmasından dolayı, serigrafi baskı yöntemi firmalar tarafından fazla bir şekilde tercih edilmektedir.
Endüstriyel ortamda kullanılacak ve uzun yıllar boyunca dayanması istenen metal etiketlerde en çok tercih edilen baskı yöntemi serigrafi baskıdır. Serigrafi baskının yapılış aşamasında ise, baskının yapılacağı bölge üzerine ipek, metal veya plastikten oluşan bir elek şeklindeki kalıp bulunmaktadır. Bu kalıp üzerinde baskının gerçekleştirileceği alanlar boş bırakılmaktadır. Boş bırakılan bu alanlar fotomekanik, maskeleme veya boyama yöntemleriyle boyanmaktadır.
Metal etiketler üretimlerinde kullanılan bir diğer ürün ve baskı yöntemi ise, sublimasyon baskı yöntemidir. Metal etiket imalatı ankara ürünleri içerisinde yer alan sublimasyon metal etiketler, sublimasyon teknolojisi aracılığıyla üretilmektedir. Sublimasyon teknolojisi, ürün çeşitliliği, baskı kalitesi ve sistem kurulumu maliyetleri açısından son dönemde oldukça sık tercih edilen bir dijital transfer baskısı sistemidir. Sublimasyon baskı teknolojisinin kurulumu için gerekli olan ekipmanlar ise; ısı transfer presi, tarayıcı, bilgisayar ve sublimasyon mürekkepli yazıcıdır.
Sublimasyon baskı yönteminde kullanılmakta olan mürekkebin en önemli özelliği, 180 ile 220 derece arasındaki bir ısıda gaz haline gelen mürekkebin polyester dokulara veya polimer kaplı yüzeyleri boyamasıdır. Sublimasyon baskı teknolojisiyle, yüzeyleri özel olarak kaplamış olan seramik, metal, cam, taş, ahşap, porselen ve plastik malzemeleri aracılığıyla üretilmiş ürünlere baskı yapılabilmektedir.
Metal etiket imalatı ankara ürünleri içerisinde bir diğer ürün ise, paslanmaz metal etiketlerdir. Paslanmaz metal etiketler, paslanmaz çelik aracılığıyla üretilmektedir. Paslanmaz çeliğin içerisinde yer alan krom, üretilecek olan ürüne paslanmazlık özelliği katmaktadır. Ancak düşünüldüğü gibi, paslanmaz malzemeler sadece çeliğin içerisinde yer alan krom aracılığıyla ortaya çıkmamaktadır. Çeliğin yanında birçok farklı şekillerde hazırlanma aşamasıyla ortaya çıkmaktadır. Paslanmaz çelik ürünleri içerisinde, kimyasal maddelere dayanıklı olan paslanmaz çelikler ve manyetik özellikleri bulunan paslanmaz çelikler bulunmaktadır. Bu özellikler sayesinde, paslanmaz çeliğin altında birçok farklı ürün yelpazesi de ortaya çıkmaktadır.

ankara etiket firmasi, ankara metal etiket, ankara metal etiket imalatı, ankara metal makine etiketi, metal etiket, metal etiket ankara,İstanbul Metal Etiket,metal etiket ostim, ostim metal etiket, ostim toplu metal etiket, toplu metal etiket ostim, metal etiket ankara, metal etiket imalatı, ostim etiket firmaları, ankara etiket baskı, damla etiket ankara, serigrafi baskı ankara, yankı reklam ostim, leksan etiket,alüminyum metal etiket fiyatları, ankara metal etiket imalatı, metal aksesuar etiket, metal asansör etiketi, metal dekupe art etiket, metal demirbaş etiketi, metal deri etiket, metal döküm etiket, metal etiket ankara, metal etiket asit indirme, metal etiket basımı, metal etiket baskı, metal etiket baskı fiyatları, metal etiket baskı makinesi, metal etiket çeşitleri, metal etiket damla, metal etiket fiyat, metal etiket imalat ankara, metal etiket istanbul, metal etiket makinesi, metal etiket ostim, metal etiketlik, metal label custom, metal label design,ostim metal etiket,Ankara Metal Etiket Uv Baskı,Ostim Uv Baskı,Asansör Etiketi,Ankara Metal Etiket UV Baskı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Batıkent Metal Etiket Yapan Firmalar

Makine Etiketi

Folyo Etiket