Folyo Etiket

Folyo Etiket Nedir?

Folyo etiketin ana malzemesi PVC'dir. Bu etiket türleri dekoratif ve dizayn düzenleyici olarak da kullanılmaktadır, bununla beraber sektör içerisinde tanıtım ve reklam işleri içinde folyo etiket kullanılabilir. Yapılacak olan etiketler, sipariş veren firmanın talebine göre düzenlenip, tasarlanmaktadır. Fakat firmalar sipariş verirken folya etiketin amacını ve kullanımı iyi bilmeleri gerekmektedir. Folyoa etiketler özellikle dünya çapında bilinirlik kazanmak isteyen firmaların sıkça kullandığı bir etiket ve reklam türüdür. Özellikle firmaların müşterilerini etkilemesi ve sektörde bir adım daha öne çıkması için kullanabileceği bir yöntem olan folyo etiket, sektör pazarında firmaların ön plana çıkmasını ve daha iyi tanınmasını sağlamaktadır. Etiket üzerinde firma logosunu kullanmak, kişilerin ve müşterilerin hızlıca firma logosuna adapte olmasını sağlamaktadır, insanlar bildikleri markaları daha çok tüketmektedir bundan dolayı folya etiket kişilerin hafızasında daha iyi yer edinebilmektedir. Folyo etiketler reklam sektöründe özellikle sıkça tercih edilen etiket türleri arasındadır. Plotter adına sahip olan makineler üzerinden folya etiketlerin tasarımları ve kesimi yapılmaktadır. Makine üzerinde baskı firması kişilerin istediği boyutlarda, istediği tasarımlarda veya yazı türlerinde etiket basmaktadır. Folyo etiketler plotter makineleri üzerinde kolayca renklendirilmesi yapılmaktadır ve firmaların tercih ettiği renk türleri etiket üzerine kolayca yansıtılmaktadır. Firmanın türüne, özelliğine veya tasarıma göre folyo üzerine kolayca desen işlenebilmektedir, kişilerin sadece ne amaçla etiket yaptırmak istediğine karar vermesi gerekmektedir. Folyo etiket yapım aşamasında, dijital baskı sayesinde etiketler üzerinden istenilen bütün desenler ve şekiller çıkartılmaktadır. Özellikle yazı tipleri, renk tonları, arka plan fonları ve etiket kesim çeşitleri dijital baskı üzerinden yapılabilmektedir. Dijital baskı ile birlikte etiket üzerinde bütün kombinasyonlar ve kesim çeşitleri uygulanabilmektedir.

Folyo Etiket İmalatı

Firmamız, bütün özel tasarım seçeneklerini ve yenilikleri müşterilerine sunabilmektedir. Sipariş verecek olan firmalara özel tasarımlar, dizaynlar ve yenilikler tasarlanmaktadır. Firmaların sadece nasıl bir etiket istediği bu konuda en önemli noktadır. Folya etiketler içerisinde diğer bir tür ise yapışan folyolardır, yapışkan folyolar PVC vinil maddesinin bir alt türüdür. Bu etiket türlerinde sadece bir kısmı yapışkanlı olmaktadır ve her yüzeye kolayca adapte edilmektedir. Yapışkanlı folyo etiketleri mekanların iç dizaynında veya mekan içerisinde bilgilendirme amaçlı kullanabilirsiniz. Yapışkanlı etiketler aynı zamanda dış mekanlarda, araç üzerinde veya vitrinlerde kullanılmaktadır. Yapışkanlı folyo etiketler evlerin duvarlarında, etrafı dizayn etme amaçlı sıkça kullanılan bir üründür. Özellikle firmaların indirimlerini, fırsatlarını veya seçeneklerini gözle görülür bir şekilde belli etmesi için son derece önemli bir reklam unsurudur. Yapışkanlı folyo etiketler telefon, bilgisayar, tablet gibi elektronik ürünler üzerinde de tasarım amaçlı kullanılmaktadır. Folyo etiket çeşitleri ise şu şekildedir;
  • Ekonomik kesim folyo.
  • Mıknatıslı folyo.
  • Reflektif folyo.
  • Cast folyo.
  • Fotolümüne folyo.

Folyo Etiketler Nerelerde Kullanılmaktadır?

Folyo etiket günümüzde bir çok farklı sektör ve alanda kullanılmaktadır. Özellikle firmalar kendilerini en iyi yansıtacak folya etiket türlerini seçmektedir. Etiketler firmaların taleplerine göre şekillenmektedir, firmalar kendilerine en uygun tasarımı şirket üzerinden talep edebilir ve bastırabilir. Folya etiketler şirketlerin ve firmaların reklamı haline gelmiştir, uzun vadede akılda kalıcı olmak isteyen markalar folya etiket tercihinde bulunabilirler. PVC malzemesinden üretilen folya etiketler dizayn, dekorasyon veya reklam amaçlı kullanılabilmektedir. Folya etiketler tasarımı ve yapısı gereği uzun vadede kullanılabilen ürünlerdir. Son dönemde firmalar kendileri için ve tanıtımlarını sürdürebilmek için özel tasarım folyo etiket tercih etmektedir. Plotter makinesi ile kişilerin istedikleri şekilde etiketler üretilebilir ve renklendirilebilir.

Folyo Etiketin Sektördeki Önemi Nedir?

Folyo etiket dijital baskı ile birlikte üretilebilmektedir. Dijital baskı üzerinden üretilen etiketler göze daha hoş gelmekle beraber farklı bir dizayn ve tasarım oluşturmaktadır. Folya etiketlerin kendi içerisinde bir çok alt kategorisi bulunmaktadır, bununla beraber sektörde kişiler artık özel yazılı ve tasarımlı etiketler tercih etmektedir. Bu konu içerisinde en dikkat edilmesi gereken konu ise seçilecek olan etiketin firmayı iyi yansıtması ve reklamını uzun vadede yapmasıdır. Firmalar kullandıkları etiketlerin üzerine muhakkak logo koymaları gerekmektedir. Folya etiketler yer yüzeye uyumlu olarak yapılmaktadır, kıvrımlı boru, kare yerler, cam yüzeyleri veya ahşap yüzeyler üzerine kolayca yapışabilmektedir. Folya etiketler soğuk hava koşullarından etkilenmemektedir, 110 dereceye kadar yapışkanlık özelliğini koruyabilmektedir. Folyo etiketlerin seçimi sırasında kişilerin etiketin ışığı iyi yansıttığından emin olması gerekmektedir. Folyo etiketler yapay veya güneş ışığını belirli bir süre boyunca fosforlu olarak öteki tarafa yansıtması gerekmektedir. Folya etiketler genelde iç mekan tasarımları için kullanılmaktadır, bununla beraber mağaza cam önleri, yapışkanlı restoran menüsü ve benzeri bir çok farklı alanda kullanımı mevcuttur. Folya etiketler ömrü en çok uzun etiket türleri arasındadır, bu nedenle firmalar uzun sürede uygun fiyatta reklam yapabilme şansı yakalamaktadır.  Folyo etiket çeşitleri soğuk hava koşullarına, yağmura veya ıslanmaya karşıda dayanıklıdır.

Ankara Metal Etiket

Firmamız üzerinden folya etiket sipariş edecek olan kişiler uzun vadeli ürün kullanımında bulunabilir ve yapılacak olan ürünlerin garanti altında olduğunu bilmeleri gerekmektedir. Firmalar hazırlanan etiket türlerini hangi malzemeden yaptıracağına karar vererek sipariş işleminde bulunabilirler. Kişiler firmaları veya iş yerleri içerisinde folya etiket üzerinden uyarı etiketleri tasarlatabilirler. Uyarı etiketleri iş yeri kuralları için ve iş güvenliği için son derece önemlidir, folya etiketin yapışkan özelliği sayesinde iş yerleri kolayca folya uyarı etiketlerini kullanabilirler. Bu etiket çeşitlerini iş yeri içerisinde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz, firmalar kurumsal kimliğini öne çıkarmak için folyo etiket tercihinde bulunabilirler. Folya etiket kullanımı özellikle son dönemde afiş ve el ilanlarının artması ile sektörde daha farklı ve büyük bir görünürlük kazanmıştır. Kişiler etiketlerini reklam amaçlı sokaklara, direklere ve benzeri yerlere yapıştırmak ile beraber iş yeri içerisinde de kullanımında bulunabilirler. Özellikle değişik tasarımlara sahip olan mekanlar ve mağazalar kendi dizaynlarına uygun etiketler bastırmaktadır. Folya etiketler günümüzde tanırlık ve reklam açısından oldukça uygun ve etkili bir yöntem haline gelmiştir.


folyo etiket,ankara,uv baskı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Batıkent Metal Etiket Yapan Firmalar

Makine Etiketi